tijdsdruk

Werk in uitvoering, time management en de jacht op volgers

Damn! We zitten alweer op 25 januari 2016. Man, als dit zo door gaat dan wordt 2016 een kort jaar en dat terwijl we een extra dag hebben dit jaar. Ik ga vooruit kijken naar wat ik in februari wil gaan doen. Dat betekent automatisch dat ik kijk wat ik tot nu toe in januari gedaan heb.

Tja, time management. Weet je, ik ben heel goed in het opzetten van schema’s en indelingen. Maar het uitvoeren? Ik trap in alle valkuilen, ik laat mijn focus los, ik pak van alles eerst op wat niet met mijn ding te maken heeft en maak van uitstellen afstellen. Ik kan dus gerust zeggen dat ik niet zo goed in de uitvoering zit. Is dit nieuw voor mij?

HELEMAAL NIET eigenlijk. En heus ik weet precies hoe ik dit volgens de regels kan veranderen. Maar dit blijft een levenslange strijd voor mij. Ik ben nu eenmaal een dagdromer, een zoeker, een Luiaard of beter in het Engels: een Lazy Bum! Ik ben ook zo’n typje dat altijd denkt nog tijd genoeg te hebben voordat zij de deur uitgaat en in de laatste minuten dan ineens nog van alles moet doen. Daarnaast ben ik een vrouw, dat is ook een dingetje hè. Ik leef niet op een eiland, maar ben nog een schakel in onze familie boom. (Gelukkig trouwens.) Ik vind dat ik er voor iedereen moet zijn, ook voor mijn vrienden, de dieren, en de verdere samenleving. Het huis moet toch enigszins fris blijven en alles moet gevoed. Dit moest natuurlijk ook allemaal toen ik nog naar een betalende baas ging, maar hoe ik dat toen deed? O ja, ’s avonds en in het weekend. Maar daar heb ik nu geen tijd meer over, want dan zit ik ‘inspiratie’ op te doen met Google!

Googelen

Googelen

Waar ik inspiratie voor nodig heb? Eén van mijn ‘GOEDE’ voornemens is om mijzelf te positioneren in de markt zoals dat heet. Marketing blabla en de jacht op volgers en likers. Ik wil het professioneel aanpakken, goede content bieden en een stevige basis opbouwen. Ik zeg het je, dat is een uitdaging op zich. Af en toe gooi ik een balletje op en wacht vol spanning de resultaten af. Het is superleuk als mensen reageren en het oppakken. Toch ben ik de meeste tijd nog druk met kijken hoe anderen dit doen. Ik vind het leuk en een interessant onderzoeksveld, en tegelijkertijd schuurt het. Roepen om het roepen, loze kreten dumpen om maar gehoord (lees ‘gezien’) te worden op het internet, in de hoop om omzet, verkoop, autoriteit, erkenning? De balans vinden daar gaat het om. Ik ben benieuwd waar ik in december sta.

Aandachtstrekker

JOEHOE, IK BEN HIER!!!

Ik herinner mijzelf en jullie er maar weer aan de aanhouder wint. Doorzetters gaan vooruit (ook al is dat met kleine stapjes.) Leuk zijn deze Engelse aanmoedigingen:

To FAIL: First Attempt In Learning

END: Effort Never Dies

NO: Next opportunity

Èn weer door!

aanmoediging

Aanmoediging

Heb ik nog wel wat gedaan? Niet zo veel als gepland, maar er is geweven. Kijk maar het nekje komt in zicht. En ook ga ik aan een nieuw schilderij beginnen. Ik ben wat schetsjes aan het proberen, voor ik het op doek opzet. Daarnaast kan ik nu uitkijken naar twee geweldige vakanties! Daarnaast geniet ik van mijn mentorschap bij de leukste creatieve opleiding van Nederland. Ik maak gewoon een nieuwe planning voor februari en ga er weer voor. Hoppa!

vordering

nekkie

schets Maggie

Schets Maggie