Werk in Uitvoering

Plannen worden gesmeed,  inkt wordt gebrouwen, kunstenaars benaderd. Er komen weer nieuwe interviews in september. Nu wil ik een update met jullie delen met werk waar ik zelf mee bezig ben.

Met schilderen heb ik inmiddels weer drie dingen af. Twee kleinere doekjes met experimenten. Het blauw/paarse werk is al geclaimd. Een klein bloemwerk die, o gruwel, ging verkleuren. Gelukkig stopte dat na het drogen. Waarschijnlijk omdat ik de onderlaag met blister bewerkt heb. Dit had ik nog nooit gebruikt en of ik het nog eens doe?

100_8868 100_8879100_8880

100_8886 100_8878

Daarnaast heb ik een grotere werk gemaakt op een harde gladde plaat. Zwevende bloemen, is de voorlopige titel.

100_8885 100_8884 100_8873 100_8872 100_8882

 

En ik heb nog steeds een textiel project lopen. Het idee met aanspoelen, zeewier, algen, schelpen, verweerd,  schuren. Ik ga proefondervindelijk verder hiermee. Hopelijk wordt het uiteindelijk iets, maar op dit moment weet ik het nog niet zo goed. Dit is wat ik tot nu toe aan onderdelen gemaakt heb.

100_8894

Wat vinden jullie van mijn ‘schelpen’? Misschien is het leuk om te zien welke fases ze ondergaan hebben om hier te kunnen liggen?

DSC_0261

Nog plat. Uitgeknipt en klein beetje gestikt.

DSC_0262

Al wat meer vorm gekregen.

DSC_0263

Gezellig in bad van stijfsel/plaksel.

DSC_0265

Uitgestald om te drogen.

Helaas heb ik deze zomer al twee keer een koutje te pakken gehad. Dat vertraagt de boel behoorlijk en ik mis mijn oude energie. Hopelijk ben ik dit jaar nu niet meer aan de beurt. Dus hoewel het door de foto’s lijkt alsof ik heel hard gewerkt heb, valt dat wel mee want dit is het resultaat van weken van korte uurtjes activiteit. De meeste tijd lag ik er net zo bij als mijn assistent. Alleen niet in de vensterbank natuurlijk.

100_8876

 

Eén reactie

  1. Wow Marjan, schitterend!!! Je hebt je schwung te pakken lijkt mij! Ik ben zwaar onder de indruk…! Ga door, ga door! En nou niet meer twijfelen: je hebt het!!!

Reacties zijn gesloten.