Waanzinnig interessant talent: Annemieke Mein

whirlpool

Graag wil ik jullie voorstellen aan Annemieke Mein. Van (jawel) Nederlandse afkomst maar al jaren wonend in Australië. We komen nu vaak het woord ‘contemporary’ tegen. Contemporary Art, Textiles of Embroidery. Maar Annemieke deed haar ‘ding’ al in de jaren 80 van de vorige eeuw. Ze maakt prachtige werk, geïnspireerd door en betrokken bij het Australische natuurleven. Ze wil ons graag de schoonheid laten zien van de dieren die we normaal gesproken niet als mooi ervaren, hoogstens als gewoontjes. De werken schijnen heel groot te zijn. Iets hiervan is te zien op de foto waarop je Annemieke aan het werk achter de naaimachine ziet zitten.

TRlMTYtYj

Ze onderzoekt uitgebreid de dieren die ze afbeeld. Veel tijd wordt er gestoken in tekenen, verven, patronen maken e.d. Uren werk per werkstuk. Dat kan alleen met een gedisciplineerde planning. Maar dan heb je ook wat. Ik vind ze waanzinnig mooi! Zo verfijnd, de kleuren, de details, zo levensecht. Het is zo jammer dat deze geweldige kunstenaar vanwege gezondheidsproblemen niet meer achter de naaimachine kan werken. Voor haar, maar zeker voor ons.

Op deze foto’s kun je wat van haar proces en onderzoek zien.

swallowsampc swallowsampb swallowsampa

Geniet van de foto’s die hier staan. Zo ver ik weet is haar werk niet in Europa te zien. Er is een boek: The Art of Annemieke Mein: Wildlife Artist in Textiles. Zover ik weet, niet leverbaar. Wel heb ik nog een link naar een Russische site, geen idee waar het over gaat, maar er staan veel foto’s van Annemieke’s werk op. En ook nog eens van goede kwaliteit. Ik zeg ‘spasibo/ спасибо’ en wens jullie veel plezier en inspiratie.

De site van Annemieke Mein

Russische site mét Annemieke’s foto’s.

Wonderful talent, Annemieke Mein. Originally from the Netherlands,but living in Australia for years and years. She makes such beautiful work. Nowadays we would call this contemporary, but Annemieke did it already in the eighties. It is such a pity that she cannot work anymore due to health issues. For her, but also for us. Unfortunately her work is not on display in Europe, as far as I know. So let’s enjoy the photos. I also found great photos of Annemieke’s work on a Russian site. I do not know what the site is about, but the photos are of good quality. I say ‘spasibo/ спасибо’.

moth

Eén reactie

  1. Wow Marjan! Dankjewel dat je weer zoiets prachtigs voor ons heb opgesnord! Daar ben je goed in zeg!

Reacties zijn gesloten.