Maart in the Woods

Maart in the woods, uitbarsting van lente gevoelens.

Het is al bijna half april, maar hij is af. Maart is na de donkere kleuren van de voorgaande maanden, een uitbarsting in kleur geworden. En dan vooral van het geweldige heerlijk frisse lente-groen. Deze kleur groen zit zeker in mijn lievelingskleurenpalet.

Mijn eerste uitgangspunt waren de crocussen. Eigenlijk zou dat volgens de ‘regels’ niet kunnen, want er groeien in het bos nauwelijks crocussen. Maar ik zag ze overal, ze deden zo hun best met hun gekleurde kopjes boven het wintergras. Ik kon het niet laten en de keuze was gemaakt.

begin Maart

Uitgangsfoto Maart

Procesbeschrijving van Maart in the Woods

Hierboven de startfoto van Maart. Zulke blije schattige bloempjes, daaraan kun je toch niet voorbij lopen? Maar als foto verder niet echt spannend. Daarom heb ik de foto eerst maar eens door Pixlr heengetrokken.

fotobewerking crocus

Crocus1

fotobewerking crocus

Crocus2

fotobewerking crocus

Crocus3

Door te spelen met lagen en effecten, kreeg ik bovenstaande resultaten en deze vond ik al een stuk uitdagender. Een kleurenkopie en een zwartwitkopie in stukken geknipt en gescheurd en deze op mijn uitgezochte lapje getransferd. Dit blijft nog steeds een van mijn voorkeurstechnieken. Het afrubben van het papier is best nog een klusje voor mijn arme vingers. Wat kleur toegevoegd door te spelen met tule en handstiksel. Het werd al best iets. Ik zag dat de treurwilg alweer in de blaadjes stond en dacht deze te kunnen gebruiken als print. 

 gelliplate monoprint treurwilg

Afdruk monoprint

Op papier gaf dat een geweldige print, maar op mijn stoffen basis viel de scherpte tegen. Ik heb het dus bij één laag gehouden, wel in dat heerlijke groen wat zo mooi past bij paars. Een kleur waar ik constant naar grijp op dit moment. Hoe verder te gaan? Ik miste een duidelijke verwijzing naar de oorspronkelijke crocus. En ben achter mijn naaimachine gekropen, net zoals ik steeds doe in deze serie ‘In the Woods’.

Helaas kreeg ik steeds ruzie met dat ding (de naaimachine). En ik wilde het bijltje al in de hoek gooien en mijn naaimachine naar buiten. Tot tien geteld en toen bedacht dat het wellicht eens tijd wordt om mij eens echt in de techniek van de machine te verdiepen. Dus lang leve Google en Youtube, een paar uur filmpjes kijken en ik begrijp mijn machine nu veel beter! Misschien worden we toch nog eens vrienden. Met meer vertrouwen achter de machine en mijn crocussen afgemaakt. Omdat ze op de grote achtergrond wegvallen en ik een snelle methode wilde uitvoeren, (April moet van start), heb ik er voor gekozen om contouren op de achtergrond aan te brengen. Et Voilá, hier het resultaat. 

Maart mixed media Textiele kunstwerk met crocussen

Maart in the Woods

Detail Maart Textiele Mixed media kunstwerk met crocussen

Detail Maart

Al met al niet ontevreden. Maar wat ga ik nu toch weer doen met April? Fijne Paasdagen!

 

2 reacties

    • Ja idd, Pixlr is net als Gimp een gratis fotobewerkingsprogramma. Leuk om eens mee te spelen!

Reacties zijn gesloten.