Flow Tekenboek

Tekenuitdaging!

Als je ook regelmatig op mijn Facebookpagina kijkt, zie je dat ik de laatste tijd veel met schetsen bezig ben.

Ik was altijd een ‘niet’ schetser. Voor allerlei redenen die de ook ‘niet-schetsers’ wel zullen herkennen. Maar die voornamelijk in het kort samen te vatten zijn als  schetsangst. Geen tijd, talent, kan ik niet, heb ik niet nodig, het lijkt nooit, blabla. Uiteindelijk is het onwennigheid en daarom is 2016 voor mij het schetsjaar geworden. Uiteindelijk red ik het niet om met beelden van anderen precies de beelden te maken die ik wil maken. En weet je?

              TEKENEN IS LEUK!

Ik heb gemerkt dat het tekenen/schetsen beter gaat. Het is toch net als fietsen, schrijven, zwemmen etc., zonder oefenen ga je het niet onder de knie krijgen. Wat ook super goed helpt is laat perfectie los. Teken om het tekenen en niet om iets moois te maken.

Om mijzelf daarin aan te moedigen en te ondersteunen, heb ik “Het lelijke boekje” gekocht. Geen prachtig duur schetsboek met hoogwaardig papier. Gewoon een boek met bruin/gele vellen bij de HEMA. Drie euri. Daar ga ik toch anders mee om. Ik heb mijzelf voorgenomen om hierin te tekenen met pen zodat ik geen GUM kan gebruiken.

lelijk boekje

De voorwaarden zijn nu allemaal ingedekt. Maar de factor tijd en vooral prioriTIJD is nog lastig. Vandaar deze uitdaging:                                                                                                                             40 dagen 1 schets per dag.

Het zou helemaal super geweldig zijn als ik dat niet alleen doe. Durf jij de uitdaging aan? 40 dagen een klein tekeningetje. Gewone simpele dagelijkse dingen. Die je in een paar lijnen neer kan zetten of die je kunt uitwerken tot een grotere tekening. Elke dag vanaf volgende week zaterdag 16 april 2016. Je mag zelf je onderwerp kiezen en ik zal elke dag een onderwerp op Facebook zetten voor degene die last hebben van keuzestress 😉

Geef je op, en onder de aanmeldingen verloot ik

Het FlOW tekenboek’ (waarde € 9,95). Elke 10e dag zal ik een kadootje verloten.

Ik heb er zin in! Jij ook?

Flow Tekenboek

tulp