Over eMJees

  • Je wilt graag creatiever zijn, ja leuk! Maar waar te beginnen?
  • Creatiever zijn, graag, maar wanneer? Ik heb geen tijd.
  • Ik heb geen inspiratie.
  • Ik wil mijn eigen ontwerp maken. Maar hoe pak ik dat aan?
  • Superleuke opleiding gedaan. Maar hoe ontwikkel ik mijn creativiteit nu verder?

Herken je jezelf in één van de bovenstaande punten? Ik help je verder met inspiratie in de vorm van aanmoediging, uitdagingen, cursussen en workshops. Ik geef je inzichten in het creatieve proces en ideeën om de volgende stap in je kunst te maken. Ik help je op weg via één op één begeleiding maar ook in groepsverband.

‘Spice up your creativity’

Kunst en creativiteit vind ik belangrijk en heerlijk om te doen. Het creatieve proces geeft je niet alleen een mooi eindproduct, maar geeft ook veel inzicht in je eigen proces. Dit wil ik graag doorgeven zodat de wereld gevuld kan worden met inspiratie en vernieuwing door onze creatieve inzet. Hoe klinkt dat? 

Een creatieve geest zorgt voor interesse in talloze zaken. En zo zien mijn opleidingen en CV er ook uit. Administratieve ondersteuner, er is denk geen afdeling  binnen een bedrijf, waar ik niet kortere of langere tijd gewerkt heb. Van de receptie tot in de directeurskamer, inkopen, verkopen, cijfers op, na, achter en tussen de producten. Douane afhandelingen, certificeringen, kwaliteitszorg. Kortom er is weinig wat ik nog niet gedaan of geleerd heb. Daarnaast heb ik leren koken, schilderen, tekenen, weven, astrologie, coaching, counselor, textiele werkvormen, schrijven, websites bouwen met wordpress. Ik heb maanavonden gegeven, waarin vrouwen aan de hand van een thema werkten aan persoonlijke groei en creativiteit. Ik heb evenementen georganiseerd zoals beurzen en netwerkgroepen voor vrouwelijke ondernemers.

Nu combineer ik alles wat ik ooit geleerd heb in eMJees. Creatie coach en kunstenaar. 

Ik werk heel graag met textiel en ik schilder (acryl). Ik kan het alleen niet laten om andere materialen toe te voegen. Dus alles wordt mixed media of gemengde technieken, zoals men zegt. Ook heb ik mij verdiept in Gobelin weven. Ik heb twee getouwen staan. Gobelin weven  bied zoveel mogelijkheden maar het gaat langzaam, wat er voor zorgt dat ik vaak voor een andere techniek kies om mijn werk in uit te beelden. 

Marjan M.J. van Holthe

 

Groepsreviews: 

Mw. W: "Marjan heeft onze groep begeleid in het seizoen 2016-2017.
In 4 bijeenkomsten is onze basis voor onderlinge communicatie versterkt. Wij hebben geoefend in het "geven van feedback" op elkaars werkstukken. Er is een andere verdeling in taken en verantwoordelijkheden gekomen. Door deze veranderingen is er weer dynamiek in de groep gekomen, want ook te zien is in de werkstukken die ontstaan. "

Mw.M.: “Om allerlei redenen functioneerde onze textielgroep niet meer zoals we graag wilden. Motivatie, activiteiten en gezelligheid waren aardig verdwenen.  Om onze dierbare groep weer vlot te trekken hebben we Marjan van Holthe gevraagd om, samen met ons, te kijken naar de oorzaken en de oplossingen hierin. Door haar betrokken en actieve aanpak, waarbij wij  op sympathieke wijze met onszelf werden geconfronteerd, werd het groepsproces al snel weer vlot getrokken. Hetgeen resulteert in een tweetal prachtige exposities komende nazomer. Wij zijn blij dat we Marjan hiervoor gevraagd hebben”.

 

Marjan

Marjan

3 reacties

  1. Pingback: X-Lab: Experimenteren met nieuwe materialen | DIY Textile School

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *